Peniste Kireçlenme
Peniste kireçlenme, testiste kireçlenme tedavi, testis kireçlenmesi hakkındaki tüm sorular. Peniste kireçlenme hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale.
Peniste kireçlenme hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Peniste kireçlenme makalede testis kireçlenmesi hakkındaki tüm sorular cevapları ile yer almaktadır. Peniste kireçlenme hakkında tüm bilgiler makalemizde yer almaktadır.
Peniste Kireçlenme Nasıl Oluşur ?
Peniste kireçlenme tıp dilinde penisteki eğrilik, peyroni olarak adlandırılır. Peyronie iltihaptan kaynaklanabilir ya da ırsi olabilir. Şeker hastalarında da penis eğriliği sık görülür. Peyronie hafif bir iltihabi sertlik olarak başlar ve giderek büyür ve penisin büyük bölümünde kireçlenme oluşturur. Penis kireçlenmenin oluştuğu bölgeye doğru eğilir. Peyronie sertleşme ve ilişki esnasında ağrıya yol açar.
Peyronie bazı hastalarda zamanla kendiliğinden geçebilir. Ancak genelde penisteki kireçlenmenin giderilebilmesi için ilaç tedavisine ihtiyaç duyulur. Düzenli bir şekilde uygulanan tedaviyle peyronie en geç 4-5 ay içerisinde ortadan kalkabilmektedir. Yaygın inanışın aksine penis eğriliğini tedavi etmek için peniste tam eğriliğin oluşması beklenmemelidir. Peniste kireçlenme farkedilir farkedilmez kireçlenmeyi yok eden proteolitik tedaviye başlanmalıdır.
Proteolitik tedavi peniste biriken aşırı proteini yıkarak kireçlenmeyi ortadan kaldırır. En iyi protein yıkıcı madde zencefil , ananas gibi bitkilerde bulunmaktadır. Zencefil, çörekotu, ısırgan, ginseng gibi iltihap ve kireçlenme giderici bitkiler birlikte 4-5 ay uygulanırsa penis eğriliği ortadan kalkabilmektedir. Ayrıca bu bitkiler kişide sertleşme ya da cinsel isteksizlik varsa onları da tedavi edebilmektedir.
Peniste Kireçlenme için Kullanılan Başlıca Bitkiler
At Kestanesi : Romatizmadan kaynaklı ağrıların hafiflemesini sağlıyor. Kılcal damarların kanama ve çatlamasını iyileştirirken iç kanamanın geçmesini sağlar. (kaynak: faydalari com)
Gotu Kola : Gotu kola iltihap kurutucu etkisinin yanı sıra damarları ve kılcal damarları kuvvetlendirir. Hasarlı dokulara daha fazla kan akışını sağladığından daha çabuk iyileşmelerine yardım ediyor. (kaynak: sifalibitkilervedogaltedavi com)
Isırgan Yaprağı : Allerjik rahatsızlıklarda, gut hastalığında, allerjik hapşırmalarda, romatizmal hastalıklarda fayda verir. (kaynak: isirganotu gen tr)
Üzüm Çekirdeği : Zayıflamış kan damarlarını kuvvetlendirir. Cildin bağdokusunda olan kollajeni güçlendirir. Romatiazmal hastalıklarda yardımcı. (kaynak: nasilgecerbitkisel com)
Zencefil : Krom, magnezyum ve çinko minerallerini içeren zencefil kan akışını geliştirir. (kaynak: iyigelenyiyecekler com) Zencefil doğadaki en güçlü protein parçalayıcı enzimlerden biri olan zingibain içerir. 1 gram zingibain ile 20 kilo et yumuşata bilmektedir. Bundan şunu anlayabiliriz. Zencefil dokularda oluşan anormal kitleleri, sertlik ve kireçlenmeleri giderir.
Peniste Kireçlenme Medikal İlaç Tedavisi
Ağızdan yolu ile alınan başlıca ilaçlar E vitamini, nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar, tamoksifen, kolşisin ve muadili ilaçlardır.
Peyronie Plağı içerisine enjekte edilen ilaçlar ise şunlardı. Bu ilaçlar ile sertliğin eritilmesi amaçlanmaktadır. Bu maksatla Verapamil en sık kullanılan ilaçtır. Bununla birlikte steroidler, interferon, kollajenazlar da kullanılmaktadır. Son zamanlarda Cl. Difficile isimli mikroorganizmanın toksininden elde edilen eritici bazı ilaçların da etkili olduğuna dair çeşitli bildirimler mevcuttur.
Penis yüzeyine uygulanan diğer yollar ise vakum, traksiyon, iotoforez gibi tedaviler bulunmaktadır. Son zamanlarda penis üzerinde mikrodamarların oluşumunu tetikleyerek etki ettiği bildirilen ESWL cihazları ile de plaklar üzerine tedavi uygulamaları bildirilmektedir.
Peniste Kireçlenme Hastalığı Ameliyatı
İlaç tedavisinden fayda görmeyen 45 derecenin altı veya üstü olan eğriliklerde cerrahi müdehale uygulanabilmektedir. Peyronie cerrahi tedavi üç farklı çekilde yapılmaktadır.
Bunlardan ilki nesbit plikasyonu yöntemidir. Bu yöntemde eğriliğin ters tarfında özel sütürler konularak eğriliğin düzeltimesi işlemidir.
İkinci bir yöntem ise plağın üzerini kesip yapılan ameliyattır. Bu ameliyat sırasında vücudun farklı bir bölgesinden alınan sağlıklı doku kesilen bozuk dokunun üzerine deriden veya damardan alınan greft yerleştirilir.
Üçüncü yöntemte ise set doku alınarak yapılan tedavidir. Yine aynı şekilde alınan greft bu bölgeye yama olarak yerleştirilir.
Bazı durumlarda ise eğriliğin 90 dereceyi aştığı durumlarda penin protez ameliyatı uygulanabilmektedir. Son yıllarda uygulanan enjeksiyon tedavisi yöntemleri ise kesin bir sonuç vermemektedir.
Önemli olan Uzman Hekimin sizin için faydalı olduğu ameliyatı olmanızdır. Buna en doğru doktorunuzun vereceğini unutmayın.